Menu

Eco3D-4D

Avantajele 3D-4D

Marele avantaj al tehnologiei 3D/4D se obtine atunci cand vrei sa studiezi unele apecte si fatul nu sta intr-o pozitie favorabila; manevrand volumul achizitionat si reconstruit utilizand tehnologia #3D/4D este ca si cand ai “invarti copilul in burta”. Acesta este marele avantaj al tehnologiei 3D – 4D. In ceea ce priveste ecografia 4D nu are indicatie speciala. In schimb, investigatia ii permite medicului sa aiba toate datele din aceasta achizitie in arhiva, pentru a le prelucra si vedea detalii ulterior precum si pentru a le trimite unui alt specialist pentru #secondopinion . Ecografia 4D are patru dimensiuni lungime, inaltime, latime, timp fata de 3D care inglobeaza primele trei, fara timp.

Scopul ecografiei este de a identifica anumite anomalii ale fatului si de a evalua corect starea de sanatate a acestuia, de aceea gravidele nu trebuie sa ignore aceasta investigatie. Dimpotriva, e important sa-si aleaga profesionistul potrivit, respectiv un obstetrician supraspecialiazat in #ecografiefetala, cu experienta mare si astfel sa aiba sanse maxime pentru identificarea anomaliilor fetale cat mai rapid posibil.

Sunt medici care nu-si aloca timpul ca sa se uite la toate detaliile din imaginile ecografice. Poate sa-i arate gravidei cum zambeste fatul, ce manute are, dar sa nu faca ecografii de anomalii fetale, screening de anomalii, “morfologii”, chiar daca are tehnologia necesara in cabinet. Sunt multi ginecologi care trimit gravidele la medicii cu experienta in depistarea anomaliilor, asa ca e important ca acestea sa tina cont de recomandare si sa se duca la un medic specializat in ecografii fetale, fiindca acel specialist stie ce sa vada.